Verbouwing MFC Veerburg: Sporthallen gesloopt, kegelbaan en toneelzaal blijft

Anna Paulowna – Het college B&W van de gemeente Hollands Kroon stelt voor om bij de verbouwing van MFC Veerburg in Anna Paulowna de twee sporthallen te slopen, de kegelbaan te behouden en de toneelzaal in te richten voor multifunctioneel gebruik. Op de plek van de sporthallen kunnen woningen worden gebouwd. Dit noemt de wethouder ‘scenario 3 plus’. De raad mag uiteindelijk definitief kiezen tussen de verschillende scenario’s.

De gesloopte sporthal wordt vervangen door een nieuwe op het sportcomplex SV Kleine Sluis. Die staat er hopelijk in 2023. De overige functies die te vinden zijn bij Veerburg blijven bestaan als het aan het college ligt. De kegelbaan wordt niet door heel veel mensen gebruikt volgens de wethouder, maar is voor deze kleine groep wel van groot belang. Ook de toneelzaal moet blijven, maar wel met een bredere functie. De behoefte hieraan is gebleken uit de door de gemeente uitgevoerde enquête.

Woningbouw
De plek waar nu de sporthal staat is geschikt voor woningbouw, zo oordeelt het college. Er komt veel ruimte vrij wanneer zowel de trainingshal als de sporthal gesloopt worden. Over die woningbouwplannen is nog niks concreets bekend. Daarvoor moet eerst de raad akkoord gaan met de sloop, zodat het bestuur zeker weet dat zij op die plek woningen kunnen gaan realiseren.