Den HelderZakelijk

Leermeester Orlando is de beste van Nederland

Advertentie:

Den Helder – Orlando Minguel, leermeester bij Helder Vastgoed Schilderwerken, heeft de prijs voor beste leermeester van Nederland in de wacht gesleept. Minquel leerde tientallen leerlingen zowel de beginselen als de fijne kneepjes van het schildersvak. De jury noemt Minquel een prachtig visitekaartje, en een ambassadeur, voor de bedrijfstak.

Alle leerlingen beginnen in de schildersbrugklas. Hier is plek voor leerlingen met zeer uiteenlopende achtergronden en leeftijden; leerlingen afkomstig van de schildervakopleiding; de gemeente; de praktijkschool maar ook statushouders die in ons land een veilige onderkomen zoeken en actief deel willen nemen in onze maatschappij. Minguel: ‘Je kunt commentaar leveren op deze mensen, maar je kunt ze ook iets bieden. Iedereen die iets met zijn leven wil, is welkom, ongeacht leeftijd.’ Onder begeleiding van Minquel voert de schildersbrugklas diverse opdrachten uit voor Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV.

Structuur, kwaliteit en persoonlijke aandacht
De jury roemt de menselijke en vakkundige wijze waarop Orlando leerling-schilders begeleidt: “De leermeester van het jaar 2022 is een echte duizendpoot die meerdere leerlingen tegelijkertijd onder zijn hoede heeft. Voor hem is opleiden meer dan alleen maar het bijbrengen van vakvaardigheden, ook burgerschap maakt vast deel uit van zijn aanpak.” Maar er is ook aandacht voor de persoon. Minguel leert hen niet alleen kwaliteit te leveren, maar geeft sommigen ook structuur in hun leven. Zijn motto is dan ook “Laat ze los, binnen, samen uitgezette lijnen”.

De titel Beste Leermeester 2022 is niet alleen voor hemzelf een bekroning, vindt de schilder, maar ook voor zijn werkgever. Helder Vastgoed Schilderwerken leidt jongeren op die een schildersopleiding volgen, én mensen met een leerachterstand of afstand tot de maatschappij. Naast de schildersbrugklas is er ook plek voor jongeren die via Espeq een vakgerichte opleiding volgen. Dat het investeren in opleiden loont blijkt wel uit het grote bestand van voormalig leerlingen, namelijk ruim 30%, dat al jaren bij het schildersbedrijf in vaste dienst is.

Jaarlijkse verkiezing
De verkiezing is een initiatief van OnderhoudNL. De prijsuitreiking vond plaats op 2 november tijdens het event Master of Maintenance in Nijkerk. Elk jaar organiseert OnderhoudNL, brancheorganisatie van specialisten in vastgoedonderhoud, de verkiezing ‘Beste leerbedrijf en leermeester’. Met de verkiezing bedanken ze de bedrijven en medewerkers voor hun inzet om jongeren op te leiden en te begeleiden. De titel beste leerbedrijf 2022 ging naar Wolters BV.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button