Den Helder

Politie bevestigt incident met vuurwapen bij horecagelegenheid Willemsoord

Advertentie:

Den Helder – Een woordvoerder van de politie eenheid Noord-Holland, Joey Brink, bevestigt dat op zaterdag 13 januari rond 03.35 uur een bedreiging heeft plaatsgevonden bij een horecagelegenheid op Willemsoord in Den Helder. “Hierbij is een persoon bedreigd met een vuurwapen gelijkend voorwerp”, vertelt Brink. Om welke horecagelegenheid het gaat, is niet duidelijk.

Het incident kwam maandagavond ter sprake tijdens de raadsvergadering van de gemeente Den Helder. Mirjam Dijk (Fractie Pastoor) sprak namens een viertal fracties haar zorgen uit over de veiligheid op Willemsoord. Zo zouden zich dit jaar al meerdere incidenten hebben voorgedaan met betrekking tot wapens en drugs. Burgemeester Jan de Boer bevestigde deze zorgen: “Wat vorige week is gebeurd in een vol uitgaansgebied met veel jongeren, het vertoon van wapens, is verre van acceptabel.”

Navraag bij woordvoerder Brink geeft meer duidelijkheid. De politie heeft een 51-jarige man uit Den Helder kunnen aanhouden. Hij is inmiddels vrijgelaten en zal zich later moeten verantwoorden. Het onderzoek loopt. De gemeenteraad van Den Helder gaat binnenkort praten over mogelijke veiligheidsmaatregelen op Willemsoord; een aantal fracties wil een preventief fouilleerbeleid invoeren.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button