Den Helder

Vrouw uit Den Helder verwaarloosde haar honden totaal

Adverentie

Den Helder – Het was vorig jaar een totale puinhoop in de woning van een 32-jarige vrouw uit Den Helder, zo bleek woensdag bij de politierechter in Alkmaar. Haar honden liepen door hun eigen poep, aten uitwerpselen en hadden niet genoeg water en voer. De vrouw kreeg een voorwaardelijke werkstraf van 120 uur voor het verwaarlozen van haar dieren en mag drie jaar lang geen dieren houden van de rechter.

De politie werd door buurtbewoners gealarmeerd dat de honden zonder zorg waren achtergelaten en dat het in de tuin van de vrouw enorm stonk naar hondenpoep. Ook blaften de honden als ze niet thuis was. Na deze klachten is de politie meerdere keren bij de vrouw thuis geweest en is zij gewaarschuwd dat ze beter voor de dieren moest zorgen.

In totaal had de vrouw tien honden in huis, waarvan twee chihuahua’s en één golden retriever met een nestje van zeven puppies. De honden zijn bij nieuwe baasjes ondergebracht.

Verslaving en psychische problemen
De rechter en de officier van justitie vinden het een ontzettend trieste situatie voor de dieren, maar ook voor de vrouw zelf. Zij kan geen dieren verzorgen door haar drugsverslaving en psychische problemen, menen de aanklager en de rechter. De politierechter is ervan overtuigd dat ze haar dieren niet expres heeft verwaarloosd.

De vrouw kwam zelf niet opdagen tijdens de zitting. Ze zou ook een zorgmijder zijn, al had ze wel een keer contact met de reclassering. De rechter wil dat ze onder toezicht blijft staan van de reclassering, een verplichte therapie volgt en ze mag geen drank en drugs gebruiken. Dat moet ook worden gecontroleerd.

Geschreven door: Jeannine Verhagen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button