Sport

Alkmaar/Sportstars wint van ZVV Succes/De Kasteleen

Zvv Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag 6 december hun elfde competitiewedstrijd thuis in sporthal Wieringen tegen Team Alkmaar/Sportstars 1.

De opstelling: S. Doesburg(Doel), Aloys Mereboer, Youri Jansma, M. vd Kooy(allen achter), M. Hoekstra, K. Posthumus, Jeroen Metselaar(allen voor). Coach:- Afwezig: Stan de Koning, R. Meilink, B. de Kleine, Stef de Koning

Bij Succes waren veel spelers afwezig. Robin Meili k kampt met een hamstring blessure, Stan de Koning een lichte blessure en Stef de Koning is onlangs vader geworden. Bart de Kleine is op de weg terug. Misschien kan hij in de tweede helft van het seizoen nog wat minuten maken. Vorig seizoen verloor Succes uit en thuis van Team Alkmaar/Sportstars. Team Alkmaar/Sportstars werd vorig seizoen tweede in de 1e klasse A geworden. Vorige keer had Succes uit tegen Alcmaria Victrix kansloos verloren. Het werd 13-2.

Aftastend begin
Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Team Alkmaar/Sportstars speelde gedisciplineerd en liet de bal goed rond gaan. Succes speelde redelijk tot goed. Team Alkmaar/Sportstars had het betere van het spel. Het spel golfde op en neer. Succes kwam tijdens de eerste helft langzaam in een goed ritme. Bij Succes werd na een onnodige overtreding iemand voor twee minuten van het veld gestuurd. Uit de man meer situatie wist Team Alkmaar/Sportstars uiteindelijk te scoren, 0-1. Succes kreeg ook een aantal goede mogelijkheden, maar de bal ging er niet in.

Kees Posthumus wist na een mooie actie te scoren, 1-1 Even later werd er weer een overtreding gemaakt door Succes. Uit die vrije trap werd er gescoord, 1-2. Maikel Hoekstra kon kort voor rust nog iets terug doen, 2-2, dit was dan ook de ruststand.

Tweede helft
Succes steeds sterker, maar de tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Ze zochten meer de aanval en er kwamen levensgrote kansen voor de thuis ploeg. Toch was het Team Alkmaar/Sportstars die weer op voorsprong kwamen, 2-3. Nu werd er bij Team Alkmaar/Sportstars iemand voor vasthouden er uitgestuurd. Uit de man meer situatie wist Marc van der Kooy bij de tweede paal te scoren op aangeven van Youri Jansma. Het was Team Alkmaar/Sportstars, die toch weer gelukkig via een voet van een Succes verdediger te scoren, 3-4.

Later verlengde Jeroen Metselaar een afstandsschot en de bal verdween in het doel, 4-4. In de laatste minuut ging Succes met twee tegen een op het doel van de tegenstander af. Succes wist niet te scoren en uit de counter scoorde Team Alkmaar/Sportstars de beslissing 4-5. De eindstand was 4-5. Scheidsrechter van Driel floot een goede wedstrijd. Nu heeft Succes/De Kasteleen 1 winterstop. Ze gaan proberen om in de tweede helft van het seizoen rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button