Hollands Kroon

Steigers opgeknapt en aangelegd vanuit De Kop Werkt!

Advertentie:

Langs de vaarroute tussen de Stontelersluis en de Haukessluis, over de Den Oeversche vaart en de Slootvaart in Hollands Kroon, zijn extra steigers gerealiseerd.

Tevens zijn drie verouderde steigers bij de Ulkesluis, in het Waardkanaal en de Pishoek opgeknapt om extra aanmeerplaatsen te realiseren voor de pleziervaart. De steigers langs de Den Oeversche vaart en de Slootvaart zijn straks ook toegankelijk voor kanovaarders. De steigers maken onderdeel uit van de kunstroute die volgend jaar opengaat. De extra aanmeermogelijkheden komen voort uit De Kop Werkt! vaarroutenetwerk Amstelmeer-IJsselmeer en Knooppunt Kolhorn.

De nieuwe steigers liggen in het Slootdorperbos en in de Den Oeversche vaart. De steigers in de Den Oeversche vaart liggen naast de bruggen die gaan over de Wierweg, de Schelpenbolweg en de Klieverweg. Ze zijn gemaakt van KPL, dit is een duurzaam product gemaakt van zwart gerecycled kunststof. Deze kunststoffen steiger gaat langer mee dan houten steigers. Ze zijn tien meter lang, dus grotere sloepen kunnen goed aanmeren. De steigers zijn ook iets hoger gemaakt, zodat mensen gemakkelijker uit de bootjes kunnen stappen. Naast deze nieuwe sloepensteiger komt nog een lager stuk speciaal voor kanoërs.

kanouitstapsteiger
De nieuwe steiger in het Slootdorperbos krijgt ook een kanouitstapsteiger. Deze heeft een opstaande rand zodat de steiger ook gebruikt kan worden als vissteiger voor mindervalide. Dit was een verzoek van de visvereniging.

In het Waardkanaal, bij de Ulkesluis en in de Pishoek heeft Hollands Kroon drie steigers overgenomen van het hoogheemraadschap. Ze liggen in de vaarroute Amstelmeer – Kolhorn en zijn opgeknapt met FSC gecertificeerd hardhout. Deze zijn elk 22 meter lang, dus groot genoeg voor ongeveer drie sloepen. Op de steigers in het Waardkanaal en bij de Ulkesluis zijn nog enkele gegalvaniseerde bolders geplaatst. Hier kunnen de bootbezitters de bootjes aan vastmaken.

Sloepennetwerk
De vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer is onderdeel van het Sloepennetwerk. Het Sloepennetwerk is het alternatief voor de bekende wateralmanak. Door middel van de website of app van het Sloepennetwerk kan er gemakkelijk een nieuwe recreatieve route worden samengesteld om te varen.

De Kop Werkt!
Dit project valt onder ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

Meer informatie is te vinden op dekopwerkt.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button