Uitgaan

Vogelcadeautjes maken in de Helderse Vallei

Bezoekers kunnen op woensdag 11 december bij De Helderse Vallei tussen 14.00 en 16.00 uur cadeautjes voor de vogels maken waar die gezond van kunnen smullen. Er zijn verschillende ‘cadeautjes’ voor € 1,00 per stuk te maken.

In deze tijd is het soms lastig voor vogels om voedsel te vinden. Daarom helpen veel mensen ze door wat voedsel in hun tuin op te hangen of neer te leggen. Maar welk eten geschikt is voor vogels, is te leren bij de Helderse Vallei.

Als het kouder wordt buiten zijn veel insecten en vruchten, het voedsel van sommige vogels, niet meer te vinden. Daarom zijn de vogels te helpen door pindaslingers en ander voedsel aan te bieden. Het eten moet zo veel mogelijk ‘puur natuur’ zijn en bijvoorbeeld geen zout bevatten.

Het vogelcadeautje dat gemaakt is mag mee naar huis genomen worden, zodat het in de eigen tuin of aan het balkon gehangen kan worden. Aanmelden is niet nodig. Dit is een inloopactiviteit waar aan meegedaan kan worden, maar op = op.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button