Den Helder

Gratis workshops bij Triade

Den Helder – Triade organiseert een aantal gratis workshops om geïnteresseerden gratis en vrijblijvend kennis te laten maken met het cursusaanbod.

Er zijn workshops voor elke leeftijd. Voor peuters van twee tot vier jaar de Peuterdans. Tijdens deze dans ontwikkelt een kind spelenderwijs en door middel van improvisatie de beginselen van het dansen. De motoriek wordt daarbij ontwikkeld, maar de fantasie is minstens zo belangrijk. De eerste gratis kennismakingsles Peuterdans is op maandag 14 december om 15.15 uur en wordt gegeven door docente Saskia van der Kreke. Op woensdag 16 december wordt deze les gegeven om 9.15 uur door de nieuwe peuterdansdocent Louis Swanenpoel.

MuziekPlezier tot 4 draait om samen met het (klein)kind plezier beleven aan muziek. Triade leert liedjes die aansluiten bij de leeftijd en belevingswereld van kinderen. Er zijn 3 groepen: 1-2 jaar, 2-3 jaar en 3-4 jaar. De gratis lessen zijn op dinsdag 15 december: Groep 1 van 9.15 tot 9.45 uur, groep 2 van 9.45 tot 10.30 uur en groep 3 van 10.45 tot 11.30 uur. Voor acht tot twaalf jarige is er de musical cursus. Hier leren kinderen alles over musical. Van zingen tot dansen op muziek, improviseren en toneelspelen. Ze werken met eigen verbeelding. De gratis kennismakingsles musical voor kinderen is op donderdag 17 december van 17.00 tot 18.00 uur.

Combi-dance voor volwassenen
In deze cursus komen twee dansstijlen aan bod: Zumba en jaren ‘90. In elke stijl krijgen bezoekers vier lessen. Naast choreografieën wordt er gewerkt aan houding, conditie en muzikaliteit. Combi-dance houdt spieren soepel. Docente Denise Barhorst geeft donderdag 17 december om 18.45 uur een gratis kennismakingsles.

Kinderen en jongeren wie gek zijn op tekenen en verschillende materialen en technieken willen uitproberen? In het TekenLab kunnen zij volop experimenteren met verschillende technieken. Er zijn twee groepen: TekenLab 1 voor kinderen van zes tot twaalf jaar en Tekenlab 2 voor kinderen vanaf tien jaar. De gratis kennismakingsles van het TekenLab is op woensdag 16 december om 15.30 uur.

KinderKunstAtelier 
Kinderen van vijf tot twaalf wie kunstzinnig en creatief zijn of goed in het bedenken van dingen zullen hun plekje vinden bij KinderKunstAteleier. In deze cursus leren kinderen ideeën om te zetten in werkstukken met bijvoorbeeld hout, draad en verf. Beeldhouwen, werken met klei, solderen. De gratis les is op vrijdag 11 december om 15.00 uur.

De cursus Tekenen en schilderen is voor mensen vanaf achttien jaar.  In deze cursus wordt aandacht besteed aan compositie, kleurgebruik, perspectief, materialenkennis en technieken. Er komen verschillende thema’s aan bod zoals landschap, portret, stillevens en verhalen. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Op dinsdagavond 15 december om 19.00 uur kan iedereen gratis en vrijblijvend kennismaken met deze cursus.

Interesse? Vooraf aanmelden is verplicht via info@triade-denhelder.nl met vermelding van de gewenste workshop.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button