Den Helder

Helderse Karolina Greeve is MBO-ambassadeur ROC

De Top 3 van het ROC Kop van Noord-Holland.
Den Helder – De Helderse Karolina Greeve (21) is in het komende jaar de mbo-ambassadeur van ROC Kop van Noord-Holland. De vierdejaars studente mbo-verpleegkundige vertegenwoordigt het ROC tijdens de landelijke verkiezing MBO Ambassadeur schooljaar 2020-2021.

Op 8 december is zij in het digitale bijzijn van familie en vrienden in het zonnetje gezet door bestuursvoorzitter Aad de Wit. Tijdens de online ceremonie zijn ook de nummer twee, derdejaars student manager retail Maarten Sterkenburg uit Callantsoog en drie, derdejaars student sport en bewegen Dyon Baars uit Egmond aan den Hoef, gehuldigd. “Jullie zijn werkelijk de ambassadeurs van het mbo! Echte vakmensen in de dop, waar we ongelofelijk trots op zijn!”, prees Aad de Wit de deelnemers.

Karolina Greeve reageerde enthousiast: “Ik voelde me al vereerd om verkozen te worden en om dan ook nog eerste te worden is natuurlijk fantastisch! Je kunt merken dat het harde werken en de inzet beloond worden.” Ze vervolgt: “Ik ben een geschikte kandidaat, omdat ik graag anderen wil motiveren en stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Ik heb zelf faalangst en weet hoe zwaar het soms kan zijn om hiermee om te gaan. Daarnaast probeer ik altijd anderen te helpen als ze hulp nodig hebben. Ik vind het daarom heel goed dat deze wedstrijd er is. Zo kunnen wij anderen inspireren om het beste uit jezelf en een ander te halen.”

Verrast
Nummer twee van de wedstrijd, Maarten Sterkenburg, derdejaars student manager retail, was deels verbaasd dat hij was genomineerd. “Deels verraste het nieuws me en deels ook niet. Ik ben blij dat mijn harde werken en mijn motivatie zijn opgemerkt. Het is een hele eer dat de moeite die je er in steekt, beloond wordt.”

Derde in de rij is Dyon Baars, derdejaars student sport en bewegen. Hij viel positief op omdat hij koos voor een stage die niet vaak wordt gekozen: hij wilde sportles geven aan kinderen met een beperking. “En ook dit jaar ga ik stage lopen bij kinderen met een beperking. De vorige stage ging ook heel goed, ik vond het heel leuk om te doen.” Ook hij was verrast door de nominatie: “Het was echt een verrassing, hartstikke leuk. Het is best wel een eer als je van de hele opleiding uitgekozen wordt. Het is goed dat we deze verkiezing doen, want dan zien anderen ook dat extra inzet wordt beloond. Het werkt voor mij ook extra motiverend!”

Aan de hand van een aantal challenges in de eerste maanden van het jaar moet op 17 mei 2021 dé MBO Ambassadeur uit de bus komen. Zo’n 40 procent van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Ruim 530.000 studenten worden opgeleid naar één van de 700 vakken en beroepen in allerlei sectoren. Met het kiezen van dé mbo-ambassadeur maken mbo-studenten en docenten duidelijk hoe leuk én belangrijk het mbo is. Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen ambassadeur die zij nomineren voor de landelijke verkiezing.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button