Hollands KroonPolitiek

Onafhankelijk Hollands Kroon zet vraagtekens bij veiligheid alternatieve fietsroute Cultuurweg

Advertentie:

Middenmeer – De fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon heeft vragen ingediend bij het college B&W over de staat van de fietsroute langs de Flevoweg. Deze route moet de komende tijd gebruikt worden als alternatief voor de Cultuurweg, welke is afgesloten om het werkverkeer voor de bouw van het nieuwe datacenter de ruimte te geven.

In de raadsvergadering van 4 november werd door de fractie van OHK al een poging gedaan om via een motie de Cultuurweg open te houden. Hiervoor was geen steun en ook een alternatieve motie waarmee het college de opdracht zou krijgen om de alternatieve route, die langs de Flevoweg, op korte termijn te verbeteren bleek ook niet haalbaar. Op dit moment ontbreekt er namelijk nog een stuk fietspad tussen het fietstunneltje en het fietspad langs de Flevoweg. Dit stuk van ongeveer 300 meter zou zo snel mogelijk, maar uiterlijk komend voorjaar aangelegd worden. Volgens OHK had het bestuur eerst moeten zorgen voor een geschikte alternatieve route, voordat zij overgingen tot het sluiten van de Cultuurweg.

Geen politieke discussie
Hoewel de Cultuurweg is afgesloten voor de veiligheid van de fietsers en wandelaars, is het alternatief nu niet veel beter. OHK stuurt bij hun politieke vragen een foto mee, waarop te zien is dat op de route langs de Flevoweg ook de nodige obstakels te vinden zijn. Zij vragen het gemeentebestuur het volgende: “Bent u van mening dat dit fietspad veilig is voor fietsende scholieren, ouderen en werknemers van
Agriport”
Daarnaast wil de partij graag weten of het college op de hoogte was van deze situatie en welke middelen zij heeft om iets te doen aan de onveilige weg. Wethouder Theo Meskers nam tijdens de genoemde raadsvergadering van 4 november het standpunt in dat het verkeersbesluit geen politieke discussie behoeft. De raad zou zich moeten conformeren aan de inschatting van verkeersexperts.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button