Defensie

Opnieuw drugs onderschept door Zr.Ms. Holland

Advertentie:

Willemstad – Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Holland heeft voor de derde keer in korte tijd een drugstransport onderschept. Op de Caribische Zee wist het patrouilleschip een snelle drugsboot te laten stoppen met aan boord twee opvarenden. Daarbij onderschepte het schip 235 kilo cocaïne.

De vangst was al op 17 november, maar is donderdag pas bekendgemaakt. De NH90-boordhelikopter ontdekte de drugsboot (een go-fast) bij een patrouille. Hierop zette Zr.Ms. Holland de achtervolging in met behulp van haar twee snelle FRISC-onderscheppingsvaartuigen. Aan boord daarvan zat een gecombineerd team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers. De NH90 ondersteunde de boardingoperatie vanuit de lucht.

De US Coast Guard hield beide opvarenden uit de Dominicaanse Republiek aan. De verdachten en de contrabande zijn overgedragen aan een schip van de Amerikaanse kustwacht voor vervolging in de Verenigde Staten. Eind oktober wist het schip ook al twee drugstransporten te onderscheppen.

Kustwachttaken en counterdrugs
Zr.Ms. Holland is sinds mei actief in de regio. Het schip wordt onder meer ingezet voor counterdrugs operaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast wordt het ook ingezet voor diverse kustwachttaken in het Caribisch gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en de inzet tijdens search and rescue. Het handhaven van de internationale rechtsorde is een van de grondwettelijke taken van Defensie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. weet niet wat de straatwaarde is van die bende maar ik zeg verkopen die zooi en van de opbrengst de lange Jaap opknappen….

Wellicht ook interessant

Back to top button