Den Helder

Showroom Duurzaam Bouwloket op 17 december bij Helderse Vallei

Den Helder – De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket komt vrijdag 17 december opnieuw naar Den Helder. De showroom met energiebesparende producten is geopend van 12:00 tot 17:00 uur op de parkeerplaats van de Helderse Vallei.

Van radiatorfolie en ledlampen tot warmtepompen en infraroodpanelen. In de mobiele showroom kunnen bezoekers zien wat allemaal mogelijk is om op het energieverbruik te besparen. Bovendien is een adviseur van het Duurzaam Bouwloket aanwezig om vragen te beantwoorden. Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering.

Subsidie
Zo heeft de gemeente Den Helder een subsidie voor woningisolatie. De voorwaarden zijn te lezen op de website. Voor aanvragen voor 2021 is nog maar € 35.000 beschikbaar. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want hiervoor geldt op = op.

Naast de energiesubsidie, biedt de gemeente Den Helder ook een collectieve inkoopactie voor isolerende maatregelen aan. Verder is er een Woonlening voor het verduurzamen van huizen. Combinaties zijn mogelijk. Meer informatie over de Woonlening en de collectieve inkoopactie isolatie is te vinden op de website en www.duurzaambouwloket.nl/denhelder-isoleert. Wie twijfelt over welke isolatiemaatregelen het beste zijn voor de eigen woning, kan advies krijgen in de mobiele showroom. Bellen met het Duurzaam Bouwloket kan natuurlijk ook: tel. 072 743 39 56. De inzet van de mobiele showroom wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button