Den HelderNieuws

Burgemeester hijst vlag voor Dag van de Rechten van de Mens

Den Helder – Op de Dag van de Rechten van de Mens vragen verschillende mensenrechtenorganisaties aandacht voor hun werk, en de nog altijd nijpende positie van wereldwijde mensenrechten. Ondanks het internationale oogmerk van de dag is lokale aandacht volgens burgemeester De Boer van Den Helder ook van belang.

Burgemeester de Boer hees de vlag bij het gemeentehuis in Den Helder om bij de dag stil te staan. “Dit zijn toch momenten om even stil te staan bij mensenrechten. Of het nu gaat om de opvang van vluchtelingen of andere kwesties in ons land, we moeten ons altijd bewust zijn om deze rechten als uitgangspunt te nemen in ons handelen.”

Amnesty International is als mensenrechtenorganisatie voordrager van de Dag van de Rechten van de Mens. Middels verschillende acties en evenementen, zoals het onlangs georganiseerde Write for Rights in bibliotheek School7, probeert de organisatie op de dagen rondom tien december mensenrechten op de kaart te zetten.

Lokale aandacht
Volgens burgemeester de Boer is ook lokale aandacht voor een internationale dag als deze belangrijk. “Op deze manier vraag je er gewoon weer even aandacht voor. We hebben veel dingen goed voor elkaar, maar nog lang niet alles. Het is belangrijk om elkaar ook bewust te maken van zaken die nog niet zo goed gaan”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

4 reacties

  1. Luitenant Kolonel Maaskamp prima locatie met prima gebouwen.Komt toch leeg.

  2. Waar bleef Amnesty bij Assange? Bij de in elkaar geramde vreedzame koffiedrinkers?
    Bij de moord op de bevolking van Jemen? Nou burgemeester, kom er maar in!

Back to top button
%d bloggers liken dit: