Den Helder

Nieuwe brug naar Willemsoord niet voor Sail gereed

Den Helder – Zeestad, West8 en aannemer K_Dekker Bouw & Infra hebben afgelopen drie maanden hard gewerkt aan het ontwerp voor de nieuwe brug voor voetgangers en fietsers die stadshart en Willemsoord beter met elkaar verbindt. Het ontwerp is zover gereed dat de vergunningaanvraag is gedaan. Zeestad en de aannemer hebben echter moeten constateren dat de brug niet in juni gereed kan zijn.

Nu de vergunning is aangevraagd, heeft de aannemer zich gericht kunnen oriënteren op beschikbaarheid, levertijden materialen en dergelijke. “Met Sail als deadline en een snel veranderende markt is duidelijk geworden dat de ambitie die we nastreven niet realistisch is. Het is de verwachting dat begin van het nieuwe jaar bekend wordt wanneer de brug wel kan worden gerealiseerd.”

In samenspraak met de directie Sail wordt gewerkt aan een goed en veilig alternatief voor de bezoekers tijdens het evenement.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Wat zal Texel blij zijn met nog meer verkeer bij het bib. kruispunt! Om nog maar te zwijgen over de eigenaar van de weg, de Provincie! Gemeente, huur maar vast een vaste slaapplek in de Jansstraat. (bij rechtbank H’lem). Die verdient u zo terug!

Back to top button
%d bloggers liken dit: