Hollands KroonPolitiek

VVD maakt zich zorgen over bomen langs Dorpsstraat Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp – VVD Hollands Kroon heeft politieke vragen gesteld over de bomenrij langs de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Raadslid Petra Borst maakt zich zorgen over mogelijke schade aan de bomen door werkzaamheden aan de beschoeiing.

“Van de huidige 174 bomen zijn er, bij de laatste controle door het Team Areaalbeheer, al 117 bomen gekenmerkt als ‘matig tot redelijk’. Dit is 67 procent. Bewoners, die trots zijn op hun bomen, maken zich ernstig zorgen om de mooie bomenrijen die er staan”, aldus Borst in haar vragen aan het college. Ze vraagt zich af of de werkzaamheden die nu aan de Dorpsstraat plaatsvinden de kwetsbare bomen niet nog meer in gevaar brengen.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden wordt namelijk een strook weggegraven tegen het water aan. De bomen krijgen hierdoor minder ruimte en mogelijk worden er wortels geraakt. Borst vraagt van het college of zij alsnog met het Hoogheemraadschap in overleg wil gaan om te kijken naar een milieuvriendelijker alternatief: “Een waarbij er niet in het huidige dijklichaam wordt gegraven en de beschoeiing iets verder naar voren in het water wordt geplaatst. Indien hiervoor elders compensatie aan watervlak nodig is, is deze bijvoorbeeld in de Rijd ruimschoots voorhanden.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button