SportZeemacht

MSV Zeemacht klimt naar negende plek

Advertentie:

Den Helder – De zaalvoetbalsters van MSV Zeemacht wonnen in de eredivisie met 5-2 van Middelburg. Hierdoor klimt het team van trainer Mark de Jong naar de negende plek van de ranglijst. Het publiek genoot vrijdagavond van een aantrekkelijk duel.

Topsport
Het was voor tegenstander Middelburg een hele reis om er te komen. Trainer de Jong: “dat is een reis van viereneenhalf uur. Dan moet je echt al om drie uur weg om op tijd te komen. In de eredivisie kan dat, en we zijn met topsport bezig. Volgende week gaan wij voor de beker naar Rotterdam met de bus, dat is ook een pittige reis.”

Schols
Zeemacht moest het doen zonder twee vaste krachten die geblesseerd waren. Een van die twee was keepster Iza Zeeman, ze werd onder de lat vervangen door veldspeelster Bianca Kwast. “We hadden een strijdplan vastgesteld om de tegenstander zo goed mogelijk onder druk te zetten. En we kregen in de eerste helft voldoende kansen om al voor de pauze het duel te beslissen. Een 5-0 tussenstand was echt niet geflatteerd geweest. Het lukte alleen Monica Scholes om te scoren.”

Kansen
In de tweede helft ging de thuisploeg beter met de kansen om. Scholes kon al snel nogmaals scoren. Na de treffer van Lean Hamburg stond de overwinning vast. Zeemacht had er zin in en kon nog twee keer doeltreffend uithalen. Eerst door Chantal Boon en daarna door Lara de Decker. Middelburg kon ook nog tweemaal juichen. De Jong was tevreden zeker over het scorend vermogen in de tweede helft.

Beker
De laatste wedstrijd van 2023 is vrijdag 15 december in en tegen Rotterdam. “We wonnen onlangs heel knap van FC Marlene. Als we in Rotterdam ook winnen staan we er in de poule goed voor. We willen ook graag in de beker ver komen.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button