Cultuur/NatuurUitgaan

Een avondwandeling op verboden terrein

Op zoek naar vossen in de bronsttijd

Adverentie

Den Helder – Meewandelen met een gids van Landschap Noord-Holland door een deel van de Helderse Duinen dat normaal is afgesloten voor publiek. Op een mooie, stille avond zijn de bronstgeluiden van de vossen goed te horen. Het kan zaterdag 18 januari van 21.00 tot 22.30 uur.

In de winter lijkt de natuur tot rust gekomen, maar bij vossen is dat maar schijn. De paartijd van de vos is van december tot februari. In deze periode gaan mannetjes op zoek naar een vrouwtje en als ze die hebben gevonden lopen ze er dagen lang achteraan om te voorkomen dat een ander mannetje hen toch nog voor is. Je hoort ze in deze periode soms schreeuwen en grommen.

De aanwezigheid van vossen in het duin is ook te zien aan prooiresten, loopsporen en uitwerpselen, maar in het donker zal het toch vooral aankomen op het gehoor. Een spannende en unieke natuurbeleving. De wandeling gaat door struinnatuur, dus trek goede wandelschoenen aan.

Vertrekpunt: Parkeerplaats Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder
Kosten: Volwassenen € 7,00 en beschermers € 4,00
Reserveren: www.gaatumee.nl
Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button