Hollands KroonSportVideo

Zware week in Dakar Rally: “We strijden tot het eind” (video)

Regio – Team Dust Warriors uit Nieuw-Vennep heeft een pittige week achter de rug in de woestijn van Saoedi-Arabië. De loodzware race vroeg in de eerste week soms teveel van het materiaal. Beide vrachtwagens doen inmiddels niet meer mee voor de wedstrijd, maar rijden de rally nog wel gewoon uit.

“Het is nog steeds een feestje, maar het is wel een heftig feestje”, zegt Co de Wit uit Kolhorn die als navigator mee is met het team. Hij rijdt aan boord van de IVECO van teambaas William van Groningen. “Het is een gekkenhuis. Het is net of je op een trein bent gestapt. Je moet blijven volgen, als je één keer een verbinding mist dan hou je het niet meer bij.”

Technische problemen
Beide vrachtwagens van het team hadden te maken met technische problemen tijdens de zware ritten. De bemanning van de DAF kwam zelfs een keer zo vast te zitten dat ze een nacht in de woestijn moesten overnachten. De IVECO, waar De Wit op rijdt, kreeg ook een flink probleem. De aandrijving naar de voorwielen viel weg. “Dat was wel even gedoe. We hebben al een paar keer moeten sleutelen. Maar de wagen staat er weer klaar voor.”

Omdat beide wagens een keer te laat arriveerden mogen ze niet meer mee doen aan de wedstrijd. Toch gaat de Rally gewoon door. “Het is aan de ene kant een teleurstelling, maar we doen gelukkig nog mee. We rijden nu buiten het klassement om de “Experience”. Het gaat dus om het meemaken van de rally. We starten nog wel gewoon elke dag” Of dat laatste ook nog geldt voor de andere wagen, is nog maar de vraag. Tijdens de proef kwam de DAF tot twee keer stil te staan met een kapotte spoorstang. Het team kwam daardoor opnieuw te laat over de finish. “De DAF heeft het ook zwaar”, zegt De Wit, “Eigenlijk is het hele deelnemersveld een slagveld. De één na de ander valt uit. Er zijn deelnemers gecrasht.”

Na een rustdag staan er nog zes etappes op het programma. Het doel van het team was vanaf het begin om met beide vrachtwagens aan de eindstreep te komen. “De etappes worden volgende week wat korter, maar dan neemt de vermoeidheid toe, ook voor de wagens. Maar we hebben er zin in. We geven niet op en gaan er wat moois van maken. We strijden tot het eind.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button