Cultuur/NatuurDen HelderVideo

Bultrugspotten bij het Marsdiep (video)

Advertentie:

Den Helder – Een bijzonder gezicht! Op zondagmiddag bezocht een Bultrug het Marsdiep. Bert de Groot ging op maandagochtend op pad om hopelijk een glimp van de walvis op te vangen. Met een flink netwerk van spotters hoopt hij de kans te vergroten.

Van de Bultrug was op maandagochtend geen spoor bekennen, maar De Groot heeft goede hoop. “Je moet goed kijken of er berichten zijn of hij gespot is. Via Facebook en op waarnemingen.nl kan je dat goed in de gaten houden. Je kan wel een uur naar de zee gaan kijken, maar als ‘ie d’r niet zit dan heeft het geen zin om te kijken.” De Bultrug is een goed begin van 2022, maar uiteraard hoopt Bert op meer. Het liefst zou hij Walrus Freya zien terugkeren in de buurt van Den Helder. “Wat mij betreft mogen er zoveel mogelijk gekke beesten komen, hoe leuker het is. Maar je moet er wel een beetje geduld voor hebben.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button