Hollands KroonPolitiek

D66: Zorgen over leefbaarheid centrum Hippolytushoef

Hippolytushoef – D66 Hollands Kroon heeft van verschillende bewoners van het centrum van Hippolytushoef signalen gekregen van zorgen
over de leefbaarheid. De partij vraagt het college B&W daarom welke concrete plannen voor verbetering de gemeente heeft, specifiek met betrekking tot het autoverkeer, de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid.

In oktober vorig jaar startte de gemeente al een enquête over het dorpshart. Daarin werden inwoners gevraagd of zij goede ideeën hadden om het dorp nog aantrekkelijker te maken. Een paar maanden daarvoor besloot het gemeentebestuur €60.000,- uit te trekken voor cosmetische ingrepen als het vervangen van straatmeubilair, het schilderen van lantaarnpalen en het vervangen van afzetpaaltjes. Daarnaast werden de parkeervakken aangepast.

Wethouder Theo Meskers liet eerder al weten dat er ook lange termijn plannen in ontwikkeling zijn. Daarvoor moet een onderzoek naar de verkeerscirculatie worden afgerond. Ook de afgenomen enquête dient als raadgever. D66 wacht het centrumplan niet af en verneemt graag nu al welke ontwikkelingen de gemeente op het oog heeft.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button