“Kort na verkiezingen de kans om stadhuisplannen te stoppen”

Den Helder – Als een meerderheid van de gemeenteraad de plannen voor het stadhuis op Willemsoord definitief wil stoppen, dan ontstaat hier kort na de verkiezingen mogelijk een uitgelezen kans voor. Dat denkt Marc Nihot, oud-raadslid en in maart lijsttrekker van Helder Onafhankelijk. Een voorstel hiertoe ligt al klaar, zodat hij het snel kan indienen. Kleine onzekerheid: hij kan het uiteraard alleen indienen als zijn partij in de raad komt.

Met een of twee zetels kun je het stadhuisverhaal niet stoppen, denken velen, maar Nihot ziet dat anders. “Net na de verkiezingen is er geen coalitie”, benadrukt hij. “Dan zien we onze kans schoon. We hebben al een voorstel klaarliggen dat we zodra we worden geïnstalleerd als fractie, als we een zetel halen, indienen. Dat voorstel is simpel: we schrappen het stadhuis op Willemsoord.” Omdat er op dat moment nog geen nieuwe coalitie is, denkt Nihot dat alle raadsleden hun eigen mening mogen laten gelden. Er is dan nog geen sprake van een coalitieakkoord, coalitie- of partijdiscipline en dus mogen de gekozen raadsleden hun eigen afweging maken op het moment dat er over een onderwerp moet worden gestemd. Stelt Nihot.

“Dat is een momentum om de raad zover te krijgen dit belachelijke plan te stoppen”, stelt Nihot. “Ik denk dat als je een beetje rondkijkt naar de poppetjes het moet kunnen. Ook bij de Stadspartij en bij Beter voor Den Helder zitten mensen die ronduit tegen zijn. Het zal misschien een krappe meerderheid worden, maar het kan!”

Nihot deed zijn uitspraken in het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad”, waar hij afgelopen zaterdag samen met Robert Klein van Helders Geluid te gast was. Komende zaterdag zijn tussen 11.00 en 12.00 uur Harmen Krul (CDA) en Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) te gast.

https://www.regionoordkop.nl/wp-content/uploads/2022/01/De-Nieuwsraad-08-01-2022.mp3?_=1
Mobiele versie afsluiten