Den HelderJeugd

Oliebollen en een proost op het nieuwe jaar

Advertentie:
Lekker een oliebol happen in je eigen groep (DHfoto)

Den  Helder – Ooit was het een spontaan ideetje om na de kerstvakantie een oliebol met elkaar te eten en een toost op het nieuwe jaar uit te brengen. Inmiddels is het een traditie geworden bij basisscholen de Trimaran in Nieuw Den Helder en De Dijk in de Schooten. Maandag was het weer zover en nu haakten zelfs nog meer scholen in Den Helder aan.

Buurthuis
Voorheen bakten ze in buurthuis West End oliebollen met oud en nieuw en verkochten ze die om wat extra geld voor de activiteiten binnen te halen. Een ouder van de Trimaran vroeg of ze er misschien 180 in konden vriezen voor na de kerstvakantie. Dat werd pertinent geweigerd, die bakken we natuurlijk vers voor jullie! Via via hoorde de directeur van de Dijk hierover en zo ontstond deze leuke traditie. Toen West End door omstandigheden stopte met het bakken van de bollen vond de directeur van de Dijk een andere bakker en kon de Trimaran daar weer bij aanhaken. Inmiddels doen dus veel meer scholen mee en zo leek De Dijk maandagochtend wel een gezellige oliebollenfabriek.

Werden voorheen de oliebollen gezamenlijk met alle groepen gegeten op de tribune van de Trimaran met een toost van kinderchampagne, gooit die stomme Corona weer roet in het eten. Gelukkig mochten de leerlingen wel naar school en nu werd in hun eigen groep de toost en het bolhappen gedaan. En eerlijk is eerlijk, als er suiker op je bol zit en je blaast ‘per ongeluk’ door je neus, levert dat altijd leuke foto’s op.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button