Cultuur/NatuurHollands Kroon

De Zeeschilders komen weer naar Kolhornder Laurenskerk

Advertentie:

Kolhorn – Zeven leden van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders (NVZ) leggen vanaf 23 juli aan in de Laurenskerk in Kolhorn. Zij zullen de elfde grote zomertentoonstelling van Kunst in Kolhorn (KiK) verzorgen.

Vijf schilders en twee kunstenaars met ruimtelijk werk komen het schip van de vertrouwde Laurenskerk voorzien van opzienbarende kunstuitingen. Schilderijen, etsen en sculpturen, zoals de afgebeelde ets van Leentje Linders met de titel ‘De Zee’. De organisatie van KiK is blij en trots de Zeeschilders voor de tweede keer in de Laurenskerk te kunnen tonen. De eerste keer was dit in 2014 met ‘Aan Zee’, reden waarom deze grote zomertentoonstelling de titel ‘Aan Zee Twee’ heeft meegekregen.

De vereniging presenteerde vrijdag 9 juni nog een prestigieus boekwerk “Dwarsverbanden” in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het boek geeft een breed overzicht van op de zee geïnspireerde werken van de NVZ-leden. Vanaf zondag 23 juli tot en met zondag 13 augustus presenteren zich zeven van de NVZ in de karakteristieke dorpskerk in Kolhorn. Burgemeester Rian van Dam opent de tentoonstelling op 23 juli om 15:30 uur.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button