Suns zet winnende reeks niet voort

Den Helder – De Den Helder Suns zijn zondagmiddag het nieuwe jaar begonnen met een verliespartij tegen de Friese opponent Aris Leeuwarden. Het onvolledige team van Den Helder ging in een koude sporthal Sportlaan onderuit met 77-103.

Bij de Suns ontbraken de starters Brussen en Gorissen en moesten de normaliter wisselspelers direct vol aan de bak. Aris Leeuwarden zat er vanaf het begin van de wedstrijd al vol op, wat ook terug te zien was in het aantal persoonlijke fouten, twaalf voor de bezoekers in de eerste twintig minuten. Via 13-26 aan het einde van het eerste kwart wisten de Suns het tweede kwart winnend af te sluiten (21-19). Via een score van Ben Kovac werd de rust bereikt bij 34-45.

In het derde kwart was het Kovac die bij 39-53 de eerste driepunter in de wedstrijd liet noteren. Mickey Kolhorn zette de tweede driepunter vlak voor het einde van hetzelfde kwart (52-66) en daarmee was direct de productie van achter de driepuntslijn gestopt. Aris Daarentegen wist gedurende de wedstrijd er in totaal dertien te noteren, waarvan vier van George Brock en evenveel van de scherp schietende Tim Hoeve. Bij 54-73 zaten de eerste 30 minuten erop en was het voor de Suns alle zeilen bij zetten om nog aanspraak te willen maken op de overwinning.

Grootste verschil
Een kleine drie minuten voor het einde was de wedstrijd definitief gespeeld. De bezoekers uit Leeuwarden brachten hun ‘jonkies’ binnen het veld. Onder luid gejuich van de bank wisten de meesten, in de weinige speelminuten die ze kregen, een score te verzilveren. Zo was het Elmer Rafaela die met een driepunter het grootste verschil van de wedstrijd (31 punten) op het bord zette: 68-99.

Het honderdste punt was voor Joran Triemstra. De laatste seconden tikten weg en met een reeks vrije worpen van Stan van der Elzen eindigde de wedstrijd na veertig minuten zuivere speeltijd later in een verdiende overwinning voor Aris Leeuwarden: 77-103.