Den HelderSchagenZakelijk

Vonk is per 1 augustus de nieuwe naam van Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland

Advertentie:

Den Helder – De nieuwe naam van het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland is bekendgemaakt. Vanaf 1 augustus 2022 gaan de onderwijsinstellingen samen verder onder de naam “Vonk”. De gefuseerde onderwijsorganisatie biedt vanaf dan 105 mbo-opleidingen, vmbo en cursussen/nascholing aan op 12 locaties in Noord-Holland.

De nieuwe naam is op 10 januari om 12.30 uur via www.vonkopleidingen.nl gepresenteerd. Op de vestigingen van de scholen werd de nieuwe naam op verschillende schermen getoond en konden medewerkers, studenten en leerlingen vanaf dat moment kennismaken met de nieuwe naam en logo van hun school.

Vonk
De naam Vonk is tot stand gekomen op basis van de input van een vragenlijst die door een afvaardiging van leerlingen, studenten, ouders, stakeholders en medewerkers is ingevuld. Zij gaven aan dat het onderwijs van Vonk een bijdrage levert om eenieder vanuit eigen motivatie stap voor stap te laten ontwikkelen. “Dit doen we onder andere het blijven aanbieden van ondernemend en innovatief onderwijs. We laten elkaar sprankelen. Oftewel een Vonk. Met het nieuwe logo brengen we deze beweging in beeld. Het staat voor de stap omhoog, de groei en de sprong die je kunt maken binnen onze opleidingen.”

De beide organisaties zijn sinds 1 januari al bestuurlijk gefuseerd. Het nieuwe college van bestuur, bestaande uit voorzitter Helma van der Hoorn (voormalig voorzitter college van bestuur van ROC Kop van Noord-Holland) en lid Gerard Oud (voormalig lid college van bestuur Clusius College), werkt de komende maanden toe naar een instellingsfusie. Vanaf 1 augustus gaan de acht vestigingen van het Clusius College en de 4 vestigingen van het ROC Kop van Noord-Holland ook voor de buitenwereld verder als Vonk.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button