Nieuws

Eenvoudige avond voor dames Den Helder Suns

Den Helder – De winst voor de Den Helder Suns kwam dinsdagavond in het thuisduel tegen de Basketbal Academie Limburg uit Weert (de nummer laatst in de competitie) geen moment in gevaar. De eerste score van de avond werd gemaakt door Lotte Toornstra en de Suns kwamen daarna nimmer op achterstand. Het werd uiteindelijk een ruime en simpele 93-53 zege.

De tweede wedstrijd in een serie van vier binnen acht dagen werd gespeeld in een koele en niet geheel gevulde sporthal Sportlaan, maar qua spel was er deze avond geen vuiltje aan de lucht. Enig puntje van kritiek kon zijn dat de speelsters in de laatste tien minuten wat slordig en gemakzuchtig waren, waardoor de magische grens van 100 punten niet werd gehaald. En dat had tegen BAL zeker gekund, maar zover kwam het dus niet. De Suns scoorden in het laatste kwart slechts 14 punten (1e kwart 20, 2e kwart 22 en 3e kwart 37), maar ook BAL kwam in deze fase van de wedstrijd niet verder dan 8 punten. Iris Vennema werd met 28 punten topscorer en Kiki Fleuren (100 % score op haar vrije worpen) deed hier met 24 punten niet veel voor onder. Bij de bezoekers was Sydney Clayton met 22 punten het meest trefzeker.

De volgende wedstrijd is niet ver weg, want die wordt woensdagavond al gespeeld in Landsmeer tegen Topkip Lions. Zaterdag wederom een uitduel en dan tegen Lekdetec.nl. De topper tegen Grasshoppers, op dit moment samen met de Suns koploper, staat voor 24 januari op het programma.