Den Helder

Geen nieuwe editie Historisch Weekend Den Helder

Willemsoord ongeschikt geworden voor evenement

Den Helder – Er komt geen Historisch Weekend meer in Den Helder. De organisatie laat weten ermee te stoppen.

“Wat hadden we als organisatie van het Historisch Weekend Den Helder in 2020 graag de vijfentwintigste editie van dit evenement gehouden. Iedereen weet dat de ellende rondom de Coronapandemie voor ons allen roet in het eten gooide. Editie 2020 ging niet door, net als 2021 en 2022”, zo meldt de organisatie op haar website en Facebook.

“Ondertussen is er veel veranderd, er gelden nog steeds verschillende beperkende Corona maatregelen die voor onzekerheid zorgen. Doordat het evenement drie seizoenen lang een ‘slapend bestaan’ heeft geleid, is het voorheen enorm grote aanbod aan onmisbare vrijwilligers veel kleiner geworden. Dit zelfde geldt voor de vele sponsoren die alle jaren samen met de gemeente voor een gezonde financiële basis zorgden. De economische vooruitzichten zijn een stuk onzekerder, logisch dat er ten opzichte van sponsoring andere prioriteiten gesteld worden.”

Willemsoord
“Ook het terrein van Willemsoord, waar het Historisch Weekend zo veel jaar gehouden werd, is met de bouw van het nieuwe stadhuis grotendeels ongeschikt geworden voor een evenement als dit. Onzekerheid over de impact van eventuele stikstofregels op de beide oldtimerrondritten, onzekere beschikbaarheid van de markthal en parkeerproblemen zorgen voor vele hoofdbrekens.”

“Alles overziend hebben we als bestuur besloten dat de organisatie van het Historisch Weekend op de wijze waarop dit in het verleden gedaan is, niet meer mogelijk is. We hebben daarom besloten geen volgende editie van het evenement op te zetten. We bedanken de Gemeente Den Helder, onze sponsoren, vrijwilligers en alle enthousiaste deelnemers zonder wie er helemaal nooit een Historisch Weekend geweest zou zijn. We hopen natuurlijk dat er vroeg of laat weer mensen opstaan die mogelijkheden zien een gezellig, laagdrempelig evenement als het Historisch Weekend Den Helder nieuw leven in te blazen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

12 reacties

 1. Parkeerproblemen, geen evenementenhal en geen plek meer op het terrein : allemaal dingen die de tegenstanders van het stadhuis hebben voorspeld. Hoefden ze zich geen zorgen over te maken volgens de gemeente. Dat blijkt nu dus ook een leugen te zijn.

 2. Potverdorie, dit vind ik wel heel erg jammer hoor!!! Een van de mooiste jaarlijkse evenementen van Den Helder komt niet meer terug.

 3. Heb er vele jaren mogen staan met mijn Fossielen . Hoop leuke mensen aan de kraam gehad en veel kinderen veel geleert over de ijstijd en de oertijd . mijn kraam was een echte Magneet op de markt zo veel bezoekers en zo veel kinderen wat vonden ze dat geweldig. Wat zou ik dit missen nu maar eens kijken of ik nog iets kan regelen zo dat kinderen het nog een keer kunnen zien die Fossielen en wat er van kunnen leren .

  1. Werk jij toevallig zelf niet voor die club ? Erfgoed ? want ik meen me te herinneren dat ik de fossielen vrouw daar ook weleens zien rondlopen.

    1. @RB :de fossiele vrouw dat is iemand anders dan ik bedoel .De fossielen vrouw die ik bedoel is de jonge vrouw die achter een met fossielen gevuld marktkraampje stond tijdens dat weekend en zich nu Ramon noemt.

    2. ha ha nee hoor de jonge vrouw met langhaar die altijd achter dat kraampje met fossielen stond en zich nu Ramon noemt .

 4. De nieuwe directie van Willemsoord gaat alleen nog voor het hogere doel.
  Geld verdienen ! Vooral voor hun eigen mega salarissen. Met iets als Sail zet je jezelf als directeur natuurlijk wel ff op de kaart . Tja zo gaat dat .Managers van buiten de stad die niks hebben met Den Helder of de jutters . Ze missen de passie want het is slechts een baan .Met het hele door hen zelf gekozen gevolg op de hoogste posities helpen ze de hele boel om zeep .En als het straks allemaal kapot is dan gaan ze vrolijk verder op een “functie elders” .

 5. Het is een simpel verhaal .Willimsoord is eigendom van de gemeente .Zoals iedereen weet was het jaren een lang een “dood paard ” Plannen en nog eens plannen maar (weet u nog een nautisch thema park) uiteindelijk hadden ze een negatieve balans van ongeveer 17 Miljoen.Daarna werden stichting Stelling Den Helder (overigens niet met een negatieve balans ) en Willemsoord BV samengevoegd . Hoppa de beide directeuren eruit en 1 nieuwe voor de nieuwe club genaamd : Helderse Erfgoed Stichting.Door deze stichting ook de objecten van de stelling te geven steeg de waarde van de nieuwe stichting . Vervolgens bouw/verbouw je gewoon het stadhuis zodat via deze vestzak naar broekzak constructie de huur weer terug vloeit in de kas.En daar komt natuurlijk wederom de gemeente en Zeestad om de hoek kijken. Doordat we nu erfgoed heten en het Helderse erfgoed bewaken en behouden is dat natuurlijk ook fantastisch om geld
  aan te boren in de vorm van subsidies.Gelukkig is daar het Waddenfonds.Ook geen onbekende geldschieter bij projecten van : u raad het al : Zeestad.Daarmee knappen we oa het zee aquarium van fort kijkduin op ,zodat daar geld wordt verdient voor de kas van de Erfgoed Stichting.Dus een gratis evenement is niet langer interessant. Liever een feest als Sail of het afgelopen feest van de woningstichting die een dikke huur betaald per gebruikte vierkante meter
  Sail is natuurlijk helemaal kassa. Beste mede jutters .Deze club is er niet meer om iets leuks te doen voor de inwoners maar een dikke commerciële geldmachine.
  En net als overal wordt het niet geleid door Jutters maar door managers die geen enkele binding hebben met onze stad.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: