Den Helder

Man uit Den Helder moet behandeling voortzetten van rechtbank

Alkmaar – Een 35-jarige inwoner van Den Helder moet van de rechtbank in Alkmaar zijn behandeling blijven volgen in een kliniek voor veelplegers. De man vroeg twee weken geleden aan de rechtbank of hij af mag van de maatregel voor veelplegers. Hij wil graag bij zijn ouders thuis gaan wonen en de behandeling op vrijwillige basis voortzetten, maar de rechtbank vindt dat geen goede idee.

De rechtbank is het met deskundigen eens dat de Nieuwedieper zijn behandeling in de kliniek moet afmaken en daarna buiten de kliniek verder kan worden behandeld. De man werd in augustus vorig jaar veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-vriendin, het mishandelen van een politieman en de poging tot zware mishandeling van een agent.

Nadat S.T. zijn celstraf had uitgezeten, kwam hij in een kliniek terecht. Daar duurde het een tijd voordat hij de juiste behandeling kreeg en er een behandelplan lag. De rechtbank stelt dat dit plan er nu wel ligt en dat de man baat heeft bij zijn behandeling. Op dit moment de behandeling afronden en op vrijwillige basis doorgaan, wijst de rechtbank af.

De man wil onder geen beding terechtkomen in een project voor begeleid wonen in het centrum van Den Helder. Hij vreest daar tussen mensen te moeten wonen uit het drugscircuit, die hij nog van vroeger kent. De man was jarenlang aan drank en drugs verslaafd. Ook heeft hij een persoonlijkheidsstoornis.

Geschreven door Jeanine Verhagen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button