Hollands Kroon

Niets weggooien maar hergebruiken in Brei- en Haakcafé

Hippolytushoef – De tentoonstelling ‘Kleren maken de vrouw’ in het Zuiderzeemuseum, is dit keer de inspiratiebron voor het Brei- en Haakcafé. Kapotte kleding niet weggooien, maar weer een nieuw leven inblazen. De expositie toont een overzicht van kleding van vroeger en nu. De tentoonstelling laat niet alleen de oude handwerk- en repareer technieken zien. Er is ook aandacht voor hedendaags design, dat is gebaseerd op oude vormen en technieken.

In het café word de gezamenlijke hobby van de deelnemers uitgeoefend. Het doel hiervan is inspireren, kennis delen en van elkaar leren.

Het Brei- en haakcafé heeft zelf ook verschillende werkstukken gemaakt, zoals een paar polsmofjes die met kralen zijn versierd. Om nu alvast ideeën op te doen is het Brei- en Haakcafé op 19 februari geopend van 9.30 tot 11.30 uur., Dorpshuis, Kerkhofsteeg te Hippolytushoef. Kosten € 5,= p.p., dit is inclusief koffie of thee. De organisatie is in handen van Gerdien Ottens, Alie Kool en Jeannette Renooij. Meer informatie? alie.kool@hotmail.com of telefoon 06-14989938.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button