Den Helder

Geen regenboogzebrapad in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Het regenboogzebrapad op de Theodorus Rijkersstraat komt er niet, zo, laat het college van Den Helder weten. Naar aanleiding van een motie van het CDA heeft de gemeenteraad opdracht gegeven aan het college de mogelijkheid voor de aanleg van een dergelijk zebrapad uit te zoeken.

“De aanleg van een meerkleurige voetgangersoversteekplaats wordt vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid afgeraden”, aldus het college. “Het toepassen van de voorgestelde voorziening staat namelijk haaks op het beoogde doel de verkeersveiligheid ter plekke te verbeteren. In verband hiermee is een wetswijziging, waardoor een meerkleurig zebrapad niet meer toegepast mag worden, momenteel in voorbereiding.”

Verbetering van de verkeersveiligheid kan wel op een andere wijze worden gerealiseerd. “Voor het verbeteren van de bereikbaarheid van de kinderspeelplaats is een conceptplan gemaakt dat aan de belanghebbenden wordt voorgelegd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

4 reacties

 1. gelukkig maar want we slaan al helemaal door in dit land….

  nou gaan zus en Richard vanzelfsprekend weer vragen wat ik bedoel want die kunnen klaarblijkelijk niet meer zelf denken, maar ik ga er niet op in, ze proberen het eerst zelf maar eens uit te zoeken……

  1. Zo is het wel RB,zie ook niet het totale nut er van in met zo een achterlijk gekleurd zebrapad.

   Zal vast een links bedenksel wezen zoals vaker de laatste tijd.

 2. Straks wil elke groepering zijn verkeers teken. Dat zal een vreemde wirwar aan verkeerstekens worden.

  1. Laat Rutte dat maar niet horen,
   Straks mag ik opnieuw examen theorie gaan over doen.

   Ivmb de nieuwe bordjes!
   Kijk der niet gek van op als ze binnenkort ook gekleurd zijn.

Wellicht ook interessant

Back to top button