Den HelderJeugd

IJsbanen Den Helder donderdag open

Den Helder – De ijsbaan in Den Helder opent donderdag om 09.00 uur het hek. Voorlopig kunnen alleen jongeren tot 18 jaar schaatsen, laat voorzitter Joop van Schie weten.

“We hebben de ijsbaan in drie vlakken verdeeld. Een vlak voor beginners, een vlak voor leerlingen van de basisschool en het derde vlak voor de oudere jeugd.” Wie wil schaatsen moet wel vooraf reserveren via Noord-Holland Actief.nl. Boeken kan per 1,5 uur en is voor leden van de ijsclub gratis. Niet-leden betalen 3,50 per anderhalf uur. Het tegelijkertijd reserveren van meerdere tijdsblokken is mogelijk.

Wie komt moet wel zelf schaatsen hebben, want het verhuren van schaatsen is niet toegestaan. “Dat mag niet van de Veiligheidsregio”, aldus Van Schie. “Ook de koek-en-zopie blijft dicht, maar het laten slijpen van de schaatsen kan wel.” Per vak kunnen per tijdsblok 40 tot 50 personen schaatsen.

De ijsbaan Den Helder is tot 19.30 uur geopend, zodat iedereen weer voor het begin van de avondklok thuis kan zijn. Het is nog niet bekend wanneer de baan opent voor volwassenen.

Julianadorp
IJsclub Julianadorp opende woensdagmiddag al de deuren voor de jeugd tot 12 jaar. Donderdag zijn ook de overige leden welkom, maar ook hier dient vooraf via de website te worden gereserveerd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button