Den Helder

Stadspartij Den Helder maakt zich zorgen over verdeling gemeentefonds

Den Helder – De stadspartij Den Helder maakt zich grote zorgen over de komende verdeling van het gemeentefonds.

De nieuwe verdeling van het gemeentefonds zou aanvankelijk ingaan op 1 januari 2021. De invoeringsdatum is echter een jaar uitgesteld om aanvullende berekeningen uit te voeren: eerdere modellen resulteerden in (te) grote verschillen met de huidige verdeling van het rijksgeld over de gemeenten. Met name kleine en middelgrote gemeenten gingen er daarin financieel erg op achteruit, terwijl het geld nu al een probleem is.

Herijking van het gemeentefonds is nodig, omdat in de loop van decennia een scheefgroei is ontstaan, waardoor sommige gemeenten meer kregen dan waar ze in feite recht op zouden hebben en andere gemeenten juist niet. “De problematiek is divers en het water staat aan de lippen bij Den Helder en diverse gemeenten. Laten we hopen dat de uiteindelijke toedeling van het fonds, geënt is op de daadwerkelijke problematiek”, aldus de Stadspartij.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button