Hollands KroonRegio Noordkop

Documentaire “De Slag om de Afsluitdijk” op Regio Noordkop TV

Adverentie

Den Oever – Regio Noordkop TV brengt dit weekend de documentaire “De Slag om de Afsluitdijk” op de buis. De door Benjamin Feenstra en Remko Meijer gemaakte documentaire richt zich op de geschiedenis van de Landstorm.

Feenstra en Meijer zijn beide militairen en geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. “Op een dag waren we benieuwd of de Nationale Reserve ook deel had genomen aan de oorlog. Dit was tot onze verbazing het geval. De mannen van de Landstorm hebben behoorlijk gevochten en zeker op de Afsluitdijk.”

Hierdoor werd de nieuwsgierigheid gewekt en zijn de twee meer gaan graven in de geschiedenis van de Landstorm, tijdens de slag om de Afsluitdijk. “Hier kwamen interessante feiten aan het licht en daarom hebben we besloten een korte documentaire te maken. We vinden het belangrijk dat wij en de generatie na ons deze oorlog niet vergeten, maar we willen ook laten zien dat de Nationale Reserve geen ‘weekendsoldaten’ zijn.”

De documentaire is zowel zaterdag als zondag (12 en 13 februari) te zien op Regio Noordkop TV. De uitzendtijden zijn 10.30 uur, 12.30 uur, 16.30 uur, 18.30 uur en 22.30 uur. Klik hier voor de frequenties van Regio Noordkop TV. Deze docu is mede tot stand gebracht door medewerking van het Kazemattenmuseum Kornwerderzand, in samenwerking met Chervideoproductie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button