Den Helder

Carnaval is terug in Waaienburg

Advertentie:

Den Helder – Na twee jaar beeft Waaienburg, zoals Den Helder heet in carnavalstijd, weer op zijn grondvesten: Op 18, 19 en 20 februari is het carnaval met De Krabbetukkers. Feestpaleis Bastion Pierre zal dit jaar voor drie dagen verrijzen op Willemsoord, oftewel Krabbenoord.

Sinds eind jaren ’80 werd het carnaval met De Krabbetukkers gevierd in sporthal Quelderduijn, maar dat was dit jaar geen optie meer. Voordat het feest in Quelderduijn werd gevierd, gebeurde dat al in tenten bij fort Dirks Admiraal in Tuindorp. Tijdens de opbouwweek van 13 tot en met 17 februari zal een klein leger van vaste vrijwilligers alles op alles zetten om een sfeervol feestpaleis te bouwen op parkeerplaats noord van Willemsoord.

Tijdens het prinsenbal in november, traditioneel gevierd rond de 11e, is prins Danny I opnieuw geïnstalleerd als Prins der Krabbetukkers. Na de welbekende Seniorentournee met carnavalskoor De Kwekkers van Waaienburg en het evenzo beroemde scholenrondje, zal Prins Danny I op zaterdag 18 februari, in een uitverkocht Bastion Pierre, uit handen van burgemeester Jan de Boer de sleutel van Waaienburg overhandigd krijgen. Daarna zwaait hij drie dagen de scepter over Waaienburg.

Tickets en programma
Behalve de locatie is er dit jaar nog een grote verandering bij De Krabbetukkers. Vanaf de eerste feesten werden de kaarten altijd fysiek verkocht. Gedurende de jaren in Quelderduijn ontstond zelfs een ware run op de kaarten voor het Krabbetukkersfestival op zaterdag, waardoor feestgangers al de avond voor de kaartverkoop hun plek in de rij bemachtigden. Dit jaar vond voor het eerst een online kaartverkoop plaats. Al binnen 11 minuten was de zaterdag uitverkocht. Voor het kindercarnaval (zondag) en de Snipperavond (maandag) zijn nog enkele kaarten beschikbaar via de website van de Krabbetukkers. Daar is het ook mogelijk om alvast munten te kopen voor het feest.

De feestavonden zullen muzikaal worden opgeluisterd door hofkapel De Knorhanen, De Mannen van Oranje, Jukebox, Paul Vlaar, De Feestploeg van Waaienburg en de M-Carnavalsshow met Marcel Meijer. Op de zondag is er voor de kinderen ook genoeg te doen met het Fleur Meezing Festival, verschillende kinderspelen, schmink en nog veel meer.

Starttijden
Het Krabbetukkersfestival (zaterdag) en de Snipperavond (maandag) hebben dezelfde start- en eindtijden: om 18:30 uur gaan de deuren open. Het feest start om 19:00 uur en duurt tot 01:00 uur. De intocht van Prins Danny I en zijn gevolg zal om 19:49 uur starten. Het kindercarnaval is van 14:00 tot 16:30 uur.

Parkeerplaatsen op Willemsoord zijn tijdens het carnaval beperkt beschikbaar. Er wordt dan ook een dringende oproep gedaan aan alle feestgangers om zoveel mogelijk met de fiets, lopend of het openbaar vervoer te komen. Verder raadt de organisatie aan na het feest direct huiswaarts te gaan. Zij stellen dat het niet wenselijk is om nog de horeca op Willemsoord te bezoeken na afloop. Roken is in Bastion Pierre niet toegestaan; hiervoor is een aparte ruimte buiten de tenten gecreëerd. Tot slot meldt de organisatie dat wanneer een feestganger eenmaal het feest verlaten heeft, hij/zij niet meer terug naar binnen kan.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. met het stadsbestuur in dit dorp is continue carnaval…. wat een enorme aanfluiting

  2. Ik dacht in de eerste instantie dat het een foto van de burgemeester was…………

Wellicht ook interessant

Back to top button