Hollands KroonJeugd

Jeugd plant eigen voedsel

Advertentie:

Hippolytushoef – De jeugd van de BSO (Buitenschoolse opvang) heeft aan de Elft een eigen tuintje waarin zij verschillende eetbare plantjes gaan verbouwen. Het is de bedoeling dat de jeugd dit tuintje, oftewel voedselbosje, van zo’n 30 vierkante meter gaat onderhouden om op deze manier de natuur te beleven.

Het idee is afkomstig van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en zij zijn een beroepsorganisatie met ruim 1.700 betrokken vrijwilligers die werken aan een duurzame samenleving. De gemeente Hollands Kroon met Kernbeheer en de Kinderopvang Hollands Kroon hadden hier wel oren naar en hebben samen met enkele andere partners een stukje grond ingericht waarin wat permanente vaste plantjes en bomen en struiken zijn geplant.

Belang van groen
Jantien de Loor van IVN vertelde de aanwezige ouders en kinderen dat deze tuin in Hippolytushoef de 30e is en dat het de bedoeling dat er nog veel meer komen. Dit om de jeugd te laten zien en beleven wat het belang is van groen in de omgeving. Om alles in goede banen te leiden vertelde hovenier Erica Stenekes van Dolmans landscaping Group hoe de plantjes het beste kunnen worden geplant en onderhouden.

Na de onthulling van het naambord mocht wethouder Lilian Peters samen met de jeugd de eerste boompjes en plantjes in de grond stoppen. Paul Singelenberg van Kinderopvang Hollands Kroon vertelde dat zij met de kinderen zoveel mogelijk buiten in de tuin zullen zijn om de kinderen van alles te leren over het belang van groen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button