Den HelderJeugd

Leerlingen Junior College sportief uitgedaagd op maatschappelijke Korpsdag (video)

Advertentie:

Julianadorp – Het Junior College vormde vrijdag het podium voor de maatschappelijke Korpsdag vanuit de adelborsten. De leerlingen werden door de aanstormend mariniers uitgedaagd deel te nemen aan uitdagende bewegingsactiviteiten. Samenwerking en leiderschap stonden daarbij centraal.

Door de coronacrisis kon de maatschappelijke Korpsdag voor het eerst in drie jaar weer plaatsvinden op school. “We willen wat terugdoen voor de gemeente Den Helder”, vertelt Roos van het Korps Adelborsten. “We verzorgen een leuke, maatschappelijke dag voor de school. Naast dat we de scholen een leuke dag bezorgen, gaan we ook helpen bij huizen om wat op te knappen of tuinen een beetje op te ruimen.”

Tijdens de maatschappelijke Korpsdag werden de leerlingen uitgedaagd met drie verschillende oefeningen, georganiseerd door studenten van het Korps Adelborsten. Zo stond in de gymzaal een work-out, teambuildingspel en bunkertrefbal op het programma. De leerlingen van het Junior College zijn erg enthousiast: “Het is leuk mee te doen aan teamsport en samen met elkaar bezig te zijn. Je moet goed luisteren en mag niet zomaar doen wat je wil.”

Voorafgaand hebben de adelborsten samen met politie en gemeente doelen gezocht waarvoor zij zich in actie kunnen komen. In totaal zetten de adelborsten zich op vier scholen en ongeveer twintig locaties maatschappelijk in. Thomas van het Korps Adelborsten is positief gestemd over de maatschappelijke Korpsdag: “Het is altijd leuk anderen enthousiast te maken voor de Marine. Ik hoop de leerlingen vandaag inzicht te geven in wat de Marine inhoud. Ik hoop ook dat ze beter met elkaar leren omgaan, dat ze een beetje leiderschap kennen. Het leren staat centraal, maar daarnaast moet het ook een beetje een speelomgeving zijn.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button