Hollands Kroon

Waardbrug (N248) nabij Kolhorn vanaf 30 maart afgesloten

Kolhorn – WaakSaam vervangt in opdracht van de provincie Noord-Holland van donderdag 30 maart, 19:00 uur tot woensdag 26 april, 17:00 uur alle planken van het brugdek van de Waardbrug. Begin november 2022 is al een spoedreparatie uitgevoerd op de brug. Het vervangen van het gehele brugdek is nu noodzakelijk om de brug in stand te houden tot aan de geplande vervanging door de provincie Noord-Holland.

Naast het vervangen van de dekplanken worden er in deze stremming ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zodat de Waardbrug op een ander moment niet nog een keer voor langere tijd dicht hoeft. Dit betekent dat de brug vanaf donderdag 30 maart, 19:00 uur tot woensdag 26 april, 17:00 uur afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en (brom)fietsverkeer kunnen onder begeleiding wel passeren. Doorgaand verkeer volgt een omleidingsroute via N241 en N242. Onderdoorvaart is in deze periode niet mogelijk.

WaakSaam meldt dat het zich bewust is dat de Waardbrug een behoorlijke periode gestremd zal zijn en dat de N248 een belangrijke ader in de Kop van Noord-Holland is. Daarnaast ondervindt de scheepvaart ook behoorlijk hinder van de werkzaamheden. Desalniettemin stelt WaakSaam dat de werkzaamheden noodzakelijk zijn. Daarom heeft het geprobeerd in goed overleg met verschillende belangenverenigingen (onder andere LTO, Cumela, OFS, Schuttervaer, Watersportverbond) tot een minst vervelende periode te komen, waardoor er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met het oogstseizoen, recreatieseizoen, vaarseizoen, maar ook met de potentiële weersomstandigheden die voor dit werk relatief gunstig moeten zijn.

WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van provinciale vaarwegen, wegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button