Hollands KroonVideo

Wethouder op bezoek bij Voedselbank Kop van Noord (video)

Anna Paulowna – Wethouder Maarten Versluis bezocht donderdagmiddag 9 februari Voedselbank Kop van Noord in Anna Paulowna. Elke week worden in Hollands Kroon en Schagen in totaal 165 voedselpakketten uitgedeeld op zo’n 155 adressen.

Versluis: “Helaas is het nodig dat er voedselpakketten worden uitgedeeld. Het is het afgelopen jaar iets gestegen. De cijfers zijn relatief laag, maar dus wel omhoog gegaan. Voor veel mensen is het afgelopen jaar zo moeilijk geworden dat ze het niet meer zelf kunnen rooien.”

De vrijwilligers van de voedselbank werken elke week hard om mooie pakketten samen te stellen. Die bestaan naast houdbare producten ook uit veel verse groenten. “De vrijwilligers hebben het ongelofelijk goed geregeld een allemaal met het doel om die mensen weer uit die situatie te krijgen”, aldus de wethouder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Voedselbanken zijn een uiting van onwil of onmacht om dat te organiseren wat we eigenlijk wel prima vinden en liever zo laten. Autarkie kent nu eenmaal ´winnaars en verliezers´. Zoals elk stelsel. Natuurlijk of niet

Back to top button
%d bloggers liken dit: