Sport

Bart Schaap reist niet af naar Inzell

Adverentie

Den Helder – IJsspeedwaycoureur Bart Schaap was maandagmiddag druk doende de bus in te laden. De afgelopen dagen de motorblokken weer getuned. Komend weekend de finales 7 en 8 van het WK IJsspeedway in Inzell. De telefoon ging en de onheilspellende boodschap werd medegedeeld. Het WK in Inzell is afgelast wegens Coronavirus gevaar.

Alle evenementen met meer dan 1.000 toeschouwers worden afgelast. Het IJsstadion was twee dagen zo goed als uitverkocht. Het Russische team was al onderweg. Een grote teleurstelling voor Bart voor zijn deelname in zijn eerste WK-seizoen. Nog meer had de WK-deelnemer het te doen met de organisatoren, de plaatselijke logiesverstrekkers, horeca en allen in dit kleine dorp die het WK-weekend tot een feest voor iedereen maken.

Inmiddels is het EK in Polen ook afgelast. Nu hoopt Bart met broer Niek, dat Heerenveen voor de finales 9 en 10 wel door gaan op 4 en 5 april.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button