Cultuur/NatuurHollands Kroon

De Kapel aan vervanging toe

Advertentie:

Den Oever – De Kapel aan de Gasthuisweg fungeert als een soort multifunctioneel buurthuis/kapel voor Den Oever. Het dak van het 95 jaar oude gebouw is aan vervanging toe.

Het gebouw verhuisde na de drooglegging van de Wieringermeer naar de Afsluitdijk. Na gebruik als schaftkeet op meer locaties kwam het gebouw in Den Oever te staan. Er werd vroeger veel gebruik van gemaakt. Dat is tot op heden nog steeds zo.

Het bestuur probeert er weer nieuw leven in te blazen en dit gaat goed. Voor de volgende stap, vervanging van het dak, is hulp nodig. De Kapel heeft meerdere afwijzingen van mogelijke donaties gekregen. Alleen van het VIStival is €500,00 gekregen. Voor De Kapel is dat een mooi bedrag, alleen is voor een nieuw dak meer geld nodig. De zorgen zijn anders groot dat dit gebouw niet kan blijven bestaan. Om de volgende stap te zetten naar meer verhuur, moeten de vrijwilligers een lekvrij dak zien te realiseren. Daarvoor is €7500,00 nodig.

Doneren kan via https://www.doneeractie.nl/actie/-42246.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button