Cultuur/NatuurHollands Kroon

De Kapel aan vervanging toe

Den Oever – De Kapel aan de Gasthuisweg fungeert als een soort multifunctioneel buurthuis/kapel voor Den Oever. Het dak van het 95 jaar oude gebouw is aan vervanging toe.

Het gebouw verhuisde na de drooglegging van de Wieringermeer naar de Afsluitdijk. Na gebruik als schaftkeet op meer locaties kwam het gebouw in Den Oever te staan. Er werd vroeger veel gebruik van gemaakt. Dat is tot op heden nog steeds zo.

Het bestuur probeert er weer nieuw leven in te blazen en dit gaat goed. Voor de volgende stap, vervanging van het dak, is hulp nodig. De Kapel heeft meerdere afwijzingen van mogelijke donaties gekregen. Alleen van het VIStival is €500,00 gekregen. Voor De Kapel is dat een mooi bedrag, alleen is voor een nieuw dak meer geld nodig. De zorgen zijn anders groot dat dit gebouw niet kan blijven bestaan. Om de volgende stap te zetten naar meer verhuur, moeten de vrijwilligers een lekvrij dak zien te realiseren. Daarvoor is €7500,00 nodig.

Doneren kan via https://www.doneeractie.nl/actie/-42246.

Trefwoorden
Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close