Den HelderUitgaan

Kunstzin en Freedomsingers geven Bevrijdingsconcert

Advertentie:

Julianadorp – Den Helder en Julianadorp hebben in de oorlogsjaren veel te maken gehad met het oorlogsgeweld en daarom omarmt Kunstzin het speciale jaar rond “75 jaar Vrijheid”. Op zondagmiddag 10 mei geeft de vereniging dan ook een Bevrijdingsconcert.

Speciaal voor dit concert is een 15-koppig sterk projectkoor opgericht, dat onder de naam Freedomsingers Julianadorp een zeer positieve bijdrage levert aan dit unieke concert. Onlangs zijn de repetities van de Freedomsingers Julianadorp gestart, onder leiding van Dries Post. Het repertoire voor dat concert bestaat onder meer uit twee speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde werken, die vierstemmig worden uitgevoerd, begeleid door het orkest van Kunstzin.

Verder staan nog twee werken op het repertoire die gezamenlijk met Kunstzin worden uitgevoerd en twee werken waarin het koor op de piano wordt begeleid door Lea Paliczova. Het projectkoor bestaat uit vijftien ervaren vocalisten uit Julianadorp die hun sporen in diverse koren hebben verdiend, verdeeld over vier sopranen, vier alten, drie tenoren en vier bassen. Met bekende nummers als De Radio Oranje-medley, The WO2 themes, Vera Lynn Forever en nog veel meer nemen het orkest en koor het publiek mee langs alle muziek die met deze periode te maken heeft.

De stichting 4 & 5 mei Den Helder heeft dit project van Kunstzin ook een warm hart toegedragen en steunt het van harte. Als concertlocatie, de Ontmoetingskerk op het Loopuytpark, is de uitvoering op zondag 10 mei van 14.30 tot ongeveer 15.45 uur. De toegang is gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button