Cultuur/Natuur

Landelijke Opschoondag in de Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – Bij de Helderse Vallei is het mogelijk om op zaterdag 21 maart mee te doen met de Landelijke Opschoondag.

Tijdens de landelijke opschoonwandeling komt jong en oud in actie voor een schone buurt. Via www.supportervanschoon.nl, kan iedereen een eigen opschoonactie aanmelden, zodat buurtbewoners samen aan de slag kunnen.

Bij de Helderse Vallei begint het met een opschoonwandeling met natuurkenner Jan Boshamer. Iedereen krijgt een afvalknijper en afvalzak mee om tijdens de wandeling zwerfafval op te kunnen ruimen. Onderweg wordt alles over de natuur verteld. Aanmelden voor de wandeling kan via www.deheldersevallei.nl/agenda, deelname is gratis. Als er nog plaats is, is ter plekke aansluiten ook mogelijk.

Mocht iemand liever zelf op pad gaan, dan is het dat ook mogelijk. Daar kunnen ze tussen 11.00 en 15.00 uur gratis een afvalknijper (zolang de voorraad strekt) en afvalzak lenen bij de balie in het duurzaamheidscentrum. Deelnemers kunnen tot 16.00 uur zelf de natuur rondom De Helderse Vallei intrekken. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over zwerfafval is te vinden op: https://www.supportervanschoon.nl/over-zwerfafval/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button