Den HelderSport

Rugby Club Den Helder opent nieuw clubhuis

Advertentie:

Den Helder – Rugby Club Den Helder voegt binnenkort een nieuw hoofdstuk toe aan haar rijke en nog jonge geschiedenis. Op zaterdag 21 maart wordt het nieuwe clubhuis feestelijk geopend en het gehele weekeinde staat in het teken van festiviteiten.

Eind vorige eeuw moest het eigen onderkomen op sportpark “de Donkere Duinen” verlaten worden, om het sportpark terug te geven aan de natuur. De verhuizing naar het tijdelijke onderkomen op sportpark De Linie ging destijds met pijn in het hart. De interim-oplossing bleek uiteindelijk een goede twintig jaar te duren.

Het proces om uiteindelijk wederom tot een eigen onderkomen te komen, heeft veel bloed, zweet en tranen gekost. De opening van het splinternieuwe clubhuis is dan ook de afsluiting van een lang proces, waarvoor velen zich hebben ingezet. Om goed stil te staan bij het afsluiten van dit langdurige proces en een nieuwe frisse start te maken staat het weekend van 21 en 22 maart in het teken van een reeks van activiteiten, welke recht doen aan deze gebeurtenis.

Reünie
Zoals in het logo van Rugby Club Den Helder te zien is, is zij in 1975 opgericht. Dat betekent dat de club inmiddels 45 jaar bestaat. Het bestuur heeft gemeend de formele opening op zaterdag 21 maart dan ook in een reünie-achtige sfeer te moeten doen. Zij hoopt dat een ieder die RCDH een warm hart toedraagt aanwezig wil zijn bij deze gebeurtenis. Op zondag 22 maart doet de club de opening nog eens dunnetjes over voor de jeugd en hun ouders.

Op zaterdag begint het programma om 12.30 uur en staat onder meer een dames- en een herenwedstrijd op het programma. De opening van het clubhuis staat gepland voor 15.30 uur, waarna de reünie begint. Zondag begint het feest om 13.00 uur en sluiten de festiviteiten om 18.00 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button