Hollands Kroon

P10 claimt anderhalf miljard voor Agenda Platteland

Advertentie:

Hollands Kroon – P10 lanceert de Agenda Platteland. Samen met 28 andere grote plattelandsgemeenten is Hollands Kroon onderdeel van dit samenwerkingsverband. Op de agenda staan tien concrete punten die opgepakt moeten worden in het belang van heel Nederland.

De P10 nodigt Tweede Kamerleden, bestuurders en andere partners uit samen de mouwen op te stropen voor de tien agendapunten. Voor de investeringen claimt de Agenda Platteland ruim een miljard euro incidenteel en daarnaast een half miljard euro structureel per jaar.

Agenda
“De Agenda Platteland is nodig voor de grote opgaven van Nederland, zoals de energie- en zorgtransitie en het woningtekort. Met de Agenda Platteland zorgen we voor een robuust platteland met vitale dorpen. We maken concreet wat we willen realiseren voor Nederland en hoeveel investeringen dat vraagt,” vertelt Ellen van Selm, voorzitter van de P10 en burgemeester van Opsterland. Voor die investeringen claimt de Agenda Platteland ruim een miljard euro incidenteel en daarnaast, voor de integrale woonopgave, een half miljard euro structureel per jaar.

Op de Agenda Platteland staan onder andere punten zoals energiecoöperaties beter positioneren, ruimte voor de kracht van lokale gemeenschappen, betere en bereikbare eerste- en tweedelijnszorg en verdergaande digitalisering platteland.

Samen
De ruimte en organisatiekracht van het platteland behouden en versterken lukt alleen als partijen het samen doen. Voor die samenwerking benoemt de P10 drie randvoorwaarden: werken vanuit een gezamenlijk perspectief, met voldoende geld, in krachtige regio’s. Ook daartoe roept de Agenda Platteland op.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button