112

Man in slingerende auto aangehouden

Den Helder – Een voertuig dat woensdagavond slingerend over de Jan Verfailleweg reed was voor agenten reden om deze auto langs de kant te zetten. Uit de auto lekte olie. Dat was te zien aan een oliespoor op de weg.

De 45-jarige bestuurder, zonder vaste woon of verblijfplaats, bleek te veel alcohol op te hebben. Hij kon amper op zijn benen staan en wat hij zei was door de agenten niet goed te volgen. De autobezitter wilde niet aangehouden worden en ging in het verzet, uiteindelijk belandde de man in de cel. Zijn auto had schade, vermoedelijk veroorzaakt door een aanrijding.

Geen ademtest
De bestuurder gaf aan niet te kunnen blazen vanwege een medische aandoening. Een opgeroepen arts gaf aan dat de aangehoudene dit wel degelijk kon. En gaf vervolgens aan dat hij nog steeds niet kon blazen en weigerde een volledige ademtest af te leggen. De drankrijder kreeg proces-verbaal voor het weigeren van de ademanalyse. Zijn rijbewijs kon helaas niet worden ingevorderd, want de automobilist was niet in het bezit van de felbegeerde roze kaart. Reden voor nog een proces-verbaal.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button