Maritiem

Drugsjager Zr.Ms. Holland onderschept 800 kilo cocaïne

Advertentie:

Caribische Zee – Zr.Ms. Holland en de Colombiaanse marine hebben gezamenlijk 800 kilo cocaïne onderschept in de Caribische Zee. De vangst dateert van 25 februari, maar is vrijdag pas bekendgemaakt.

Een patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied en een helikopter van de Colombiaanse marine ontdekten 2 verdachte bootjes, zogenoemde go-fasts. De gealarmeerde Holland stuurde vervolgens de aan boord gestationeerde helikopter van de Amerikaanse kustwacht en de eigen snelle motorboot FRISC erop af.

Een van de go-fasts met smokkelwaar reageerde niet op stopsignalen. Pas na het lossen van enkele waarschuwingsschoten gaven de opvarenden zich over. Het Colombiaanse marineschip ARC Victoria dwong het andere bootje tot stoppen. De verdachten en de drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

Zr. Ms. Holland
Zr.Ms. Holland opereert sinds oktober 2022 als stationsschip in de Caribische wateren. De marine werkt er afwisselend samen met de Kustwacht Caribisch Gebied en de Amerikaanse kustwacht. Dit keer gebeurde dat dus met de Colombiaanse marine. Inmiddels staat er 10.500 kilo op naam van Zr.Ms Holland.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button