Cultuur/NatuurJeugd

Van Beeldschermland naar Bamboeland: een kunstproject van daltonschool De Branding

Oosterland – Aan de hand van een ballon die een wereldreis maakt onthulden kinderen van basisschool De Branding hun tentoonstelling in de Michaelskerk. Tijdens een kunstproject maakten de kinderen muziekinstrumenten uit afval, die de komende weekenden (t/m 19 maart) ’s middags te zien zijn in de kerk in Oosterland.

De tentoonstelling werd geopend met een korte performance. “Bon ballon reist van Beeldschermland naar Afvalland”, vertelt Emma, “ze komt uiteindelijk in Bamboeland terecht.” De reis die de ballon maakt moet een overgang voorstellen die de kinderen willen maken. Van veel op beeldschermen kijken, naar buiten gaan en van het afval dat ze daar zien uiteindelijk muziekinstrumenten maken. Met het kunstproject willen de leerlingen laten zien dat je afval niet weg hoeft te gooien. Er is vaak nog wel iets bruikbaars van te maken. Zo maakten Emma een sambabal van een grote plastic tank en Luca een gitaar van een wasmiddelfles. “Je hoeft niet alles in de natuur te gooien”, zegt Luca, “je moet de natuur gewoon netjes houden.”

De kinderen werden begeleid door beeldend kunstenaar Geertje Tjalma, die de kinderen hielp om de tentoonstelling vorm te geven. Ze schakelde de hulp in van de Wieringse Iris Hos, die muziekinstrumenten maakt uit Bamboe. Ze gaf een aantal workshops aan de kinderen die uiteindelijk de door hen gemaakte instrumenten gebruikten in de performance.

De tentoonstelling is nog twee weekenden te zien in de Michaelskerk in Oosterland. Iedereen is welkom op 11 & 12, of op 18 & 19 maart, beide weekenden van 13:30 tot 16:30. Meer informatie op de website van de Michaelskerk.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button