Den HelderUitgaan

Zilt geeft concert in Jazzclub Nieuw & Diep

Advertentie:

Den Helder – Zilt, daar hebben de Jutters wel wat mee. Zeezout op de lippen na een kijkje op de dijk bij zware storm. Zilt is ook de toepasselijke naam van het kwartet met tenorsaxofonist Jasper Blom en trompettist Ian Cleaver, dat op zondag 26 maart het podium van JazzClub Nieuw & Diep betreedt.

Cleaver won op jeugdige leeftijd in 2016 het Prinses Christina Concours en vormde zijn eigen trio met Thomas Pol op contrabas en Wouter Kühne, een ritmetandem van topklasse. Ian Cleavers spel op de trompet is diepgeworteld in de vroegste tradities van de jazz, maar hij schuwt geen avontuur. Dat komt zeker ook door zijn samenspel met zijn muzikale mentor, Jasper Blom. Jasper Blom staat als geen ander voor eigenzinnigheid en drang naar avontuur.

Zilt is het resultaat van maandelijkse jamsessies in een whiskybar aan de Amsterdamse Zeedijk, wat ongetwijfeld de inspiratie is voor de naam van het kwartet. Ze toerden al volop in het buitenland en speelden onder andere op jazzfestivals in Italië, waar ze veel succes oogsten met hun tribuut aan de legendarische Nederlandse pianist Misha Mengelberg.

Spetterende powerjazz
De liefhebbers zullen deze zondagmiddag in JazzClub Nieuw & Diep kunnen genieten van heerlijk sprankelende en spetterende powerjazz, lekker schurend soms en vooral met een heerlijk zilte nasmaak.

Het optreden van Zilt vindt zondag 26 maart om 15:00 uur plaats in Theater de Kampanje. De zaal opent haar deuren om 14:45 uur en kaarten zijn voor € 15 beschikbaar via de website van Nieuw & Diep.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button