112

Man uit Breezand opgepakt in Den Helder

Den Helder – De politie heeft donderdagmiddag een 28-jarige man uit Breezand aangehouden wegens het bezit van harddrugs en een verboden wapen.

Omstreeks 17.35 uur zag de politie de man in een auto rijden op de Industrieweg in Den Helder. Bij controle van het kenteken van de auto bleek dat de bestuurder mogelijk een ingevorderd rijbewijs zou hebben. Even verderop kon de auto aan de kant gezet worden. Aangezien de bestuurder zich niet kon legitimeren, werd hij gefouilleerd. De man bleek een tasje bij zich te hebben waarin meerdere wikkels harddrugs zaten. Op de achterbank van de auto stond een tas. Hierin bleek een ploertendoder te zitten (uitschuifbare wapenstok). Ook vond de politie een flesje met vermoedelijk GHB in de auto.

De verdachte moest een speekseltest afleggen. Hierbij testte hij positief op het gebruik van cocaïne, thc en amphetamine. Van de man is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De politie nam het wapen en de drugs in beslag.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button