Cultuur/NatuurDen Helder

“Hop over de sofa” de nieuwste uitgave van Remco Ekkers

Den Helder – Remke Ekkers, oud-inwoner van Den Helder, bracht onlangs zijn dichtbundel “Hop over de sofa” uit bij uitgeverij Kleine Uil. Het lijkt een opgewekte of komische titel. Integendeel. Het behandelt de gruwelijk werkelijkheid in het klein en in het groot.

De dichter verwondert zich over het kwaad in de wereld, over ongerijmdheden, over vreemde toevalligheden, maar ook over de liefde. Hij was van 1945 tot 1963 inwoner van Den Helder en volgde al zijn schoolopleidingen alhier tot hij in militaire dienst ging. In dit kader werd Remco uitgezonden naar Seedorf (Duitsland). Daarna studeerde hij Nederlands aan de universiteit van Groningen.

Feeëntrein
Ekkers is dichter en essayist en poëziecriticus en publiceerde in vele literaire bladen waaronder de Gids, Hollands Maandblad en Tirade. Van zijn hand is ook Feeëntrein. Het boek begint met de aankomst van deze trein in Den Helder. Bij het toenmalige oude station in zijn jeugd tot aan zijn huwelijk. De zogenoemde feeëntrein reed speciaal elk jaar met de vrouwelijke aanhang van de adelborsten ter gelegenheid van het jaarlijkse Assault. Een drie dagen durend feest. Deze laatste speciale trein reed nog in 2010.

Meer over Remco Ekkers weten? Kijk op zijn website. In de bibliotheek zijn diverse boeken van hem in de collectie opgenomen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button